Според данните на Яне Янев бившият кмет на Варна Кирил Йорданов е ощетил общината с рекордно голяма сума.

Председателят на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев даде пресконференция, на която разкри, че има информация за 16 корумпирани кметове, срещу които са подадени сигнали. Както преди време съобщихме, лидерът на РЗС говореше най-много за нарушенията на Кирил Йорданов, който в качеството си на кмет е присвоил грандиозна сума, докато управлява морския град няколко мандата.sad

Според председателят на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев бившия кмет на Варна е ощетил общината с над 1,5 млрд. лв. Има няколко досъдебни производства и са образувани повече от 60 преписки. Те недвусмислено доказват, че работа на Кирил Йорданов никак не е чиста.

Не случайно кметът на морската столица се гордее с много по-млада и красива съпруга. На чичко-паричко всички мацки се лепят, а Йорданов определено е голям богаташ, съдейки по сумата, за която разкри лидерът на РЗС.

Яне Янев съобщи още имената и други провинили се кметове, сред които е кметът на община Хасково – Георги Иванов, кметът на Калояново – Александър Абрашев, кметът на Монтана – Златко Живков, кметът на Божурище – Аспарух Аспарухов, кметът на община Добрич – селска Петко Петков и други.

Източник:razkritia.com