restisphotoweb

Гръцките власти арестуваха собственика на столичния център The Mall Виктор Рестис в Атина, срещу който е повдигнато обвинение за измама и пране на пари, предадога гръцките медии. 45-годишният бизнесмен е финансирал дружеството „Асос Кепитъл“, което придобива столичния мол през 2008 г.

Гръцкият инвеститор ще трябва да отговаря за липсата на 5.8 млн. евро от заеми, дадени от гръцката FBB (First Business Bank), контролирана от семейството му преди поглъщането й от Националната банка на Гърция по-рано тази година.
Един от най-крупните инвеститори и корабособственици бе задържан във вторник, но категорично отхвърля всички обвинения, повдигнати срещу него, като заяви, че са „неоснователни“ и се базират на лъжливи твърдения на бивш негов служител. Рестис бе задържан отново в петък вечерта и ще остане в ареста до приключване на разследването.

Собственикът на столичния The Mall притежава няколко кораба и медийна компания, както и 40% от акциите на гръцкия вестник „Прото тема“. Той е сред финансиралите компанията „Карфур България“ и най-прочутия черногорски туристически проект – о-в Свети Стефан.

източник: economic.bg