Бойко Борисов огласи решението си пред изумения поглед на държавния глава, а целта била да бъде съставено правителствo.

Бойко Борисов успя да шокира дори президента Росен Плевнелиев, пред когото препоръча БСП и ДПС да вземат мандата, пише „Новини”.Така те щели да проведат изборите и да си назначат вътрешен министър. „Така вие няма да понесете пасив, как ще намерите 15 министри, обърна се към държавния глава Бойко Борисов. Ако си пратите съветниците в МС кой ще работи в президентството”, попита министър-председателят, който преди дни подаде оставка. „Ако Станишев и Доган вземат за тези два месеца властта ще вдигнат доходите на хората и пенсиите незабавно. После ще отидат в Брюксел и ще наложат вето върху бюджета, за да получат повече пари”, пошегува се Борисов.Boiko-Borisov-23_12_2012-HTB_2

„Опозицията може да събере 101 депутати и аз им гарантирам, че ще осигуря 20 депутати от ГЕРБ да стоят в залата, за да има кворум. Това обаче означава, че Ахмед Доган трябва да ходи на работа, 21 няма да дам, каза Борисов. Ще дам подкрепа на ДПС и БСП с тези 20 депутати, за да съставят правителство”, втрещи цяла България Бойко Борисов. По думите му БСП и ДПС свалили кабинета с метеж, вкарали провокаторите сред тях и това не било по Конституция. Той обаче е категоричен: „Оставих финансова стабилна държава, защото всички държави посочиха че рейтингите са стабилни. Сега ще видя антикризисните мерки на Станишев и Корнелия Нинова, избухна Бойко Борисов.”

В мрежата реакциите не закъсняха и вече има недоволни от изказването на Борисов. „Какви са тези игри, тези хора въобще не милеят за бъдещето на страната ни?!”, коментират възмутени от изненадите, които се разиграват на политическата сцена.

Източник:razkritia.com