Напрежението в  Софийския университет ескалира, след като студентите от групата, която пък протестира срещу окупаторите и иска възобновяването  на учебните занятия,а проникна зад барикадата и да нахлу в двора на Ректората. Контраокупаторите настояват да започнат нормални учебни занятия и са притеснени от наглостта на шепа хора, които диктуват на цял университет какво да прави.

Някои имат да правят дипломни работи, други уреждат последните си изпити, трети просто искат да си минат хорариума, но другите им пречат. Те призоваха  протестиращите да си намерят друго място и ги подгониха, като от своя страна бунтарите се скриха зад вратата на сградата и я залостиха. Контрите се опитаха да я отворят с викове “Излезте ку*ви на Борисов”, като обвиниха колегите си, че са получили пари, за да пречат на учебния процес и да имитират студентски бунтове.zega

Никой от нас не  е дошъл тук да стачкува, а всички сме дошли да учим, каза Ивайло Петков, който е задочник и е трябвало да положи изпит. Някои работим и си плащаме образованието, а шепа мамини синчета и дъщерички, които нямат проблем с парите, са взели още пари, за да се правят на протестиращи. Има много места в София, където могат да отидат и да правят каквито си искат стачки, сградата на университета не е подходяща, защото пречат на другите. Млада майка също беше дошла на изпит, но се наложи да си тръгне.

Вчера окупаторите призоваха софиянци да им занесат храна и вода. Появиха се малко хора, явно и те пратени, защото хакетите им с хранителни помощи изглеждаха подозрително еднакви. Вън се чуваше кикот и подигравки дали на момичетата не им трябват вече бикини за преобличане или направо ходят из аулата без гащи. Други питаха къде девойките все пак се хигеенизират, или нощем тайно отскачат до къщи да се преоблекат. Междувременно премиерът Орешарски изрази готовност а диалог с протестиращите.

Източник:skandalno.net