Голото момиче, което бе заснето в Студентски град да върви като сомнамбул по улиците без никакви дрехи, малко преди това било изнасилено.  Това стана ясно от изявление на д-р Гълъбина Тарашоева,  която в момента се грижи за нея в Центъра за психично здраве. Същото с половин уста потвърдиха и от полицията, като казаха, че се води следствие. Според свидетелка, която е извикала полиция, момичето е излязло от незавършен строеж, без дрехи с блуждаещ поглед и е тръгнало бързо в неизвестна посока. Свидетелката е искала да му даде якето си и да го покрие, но то избягало. Вървях след ние и се опитвах да я спра, пише в профила си във Фейсбук Ина Искренова. Не можах да я настигна.  Движеше се много бързо. Трепереше и плачеше от ужас.gola

Но съм ужасена не само от случилото се, а и от реакцията на околните. От пълно безразличие до неудържим смях и чак снимане на клип с мобилен телефон и качването му веднага в интернет. Никой не прдложи да помогне, никой не се загрижи, че някой е в беда.  Сеирът беше по-важен.

В коментари под изявлението на Ина се изразява и възмущение, че клипът е бил излъчен веднага по доста телевизии и с доста смях в предаването “Господари на ефира”. Ако едно момиче тича голо по улицата може да има няколко причини, но основните са психическо разстройство или нещастен случай, при който човек е в шок и не разсъждава нормално. И в двата случая става дума за човек, сполетян от неочаквано събитие, свързано с психиката му. Най-неподходящото в такъв момент е да започнеш да се смееш и да правиш клипове. По-подходящо е да подадеш ръка за помощ, пише потребител.

Друг пък казва, че обществото ни толкова се е побъркало, че смята всяка ненормална постъпка или за протест, или за дрогиране, или резултат от безпаметно пиянство, а не търси видимата причина – паническо състояние, в което жертвата не може да разсъждава логично.

Лекари обясниха, че след изнасилване някои жени изпадат в шок, не мислят и не реагират нормално, бързат да се отделечат от мястото на събитието и за известно време даже блокират паметта си и реакциите си. Този случай бил показателен и като по учебник за реакция от изнасилване послед бял ден. Във видето ясно се вижда, че жертват е изпаднала в транс и не вижда нищо около себе си.

Източник:skandalno.net