Вече никой няма да задава „онзи въпрос” и да се налага водещите на сутрешния блок да воюват

ДПС намери цаката и на bTV!

Не само водещи и репортери си отиват от най-рейтинговата частна медия, но и някои от собствениците. Сега не става въпрос кой колко пари дължи на една определена банка, спонсорираща властта. Става въпрос за „върховенството на закона” или поне този, който ще бъде приет съвсем скоро – забраната офшорни фирми да управляват медиите.btw

Законопроектът ще бъде внесен още тази седмица в парламента доволничи богословът Йордан Цонев в интервю за Нова телевизия тази сутрин. Зам. – председателят на ДПС оглавява Комисията по бюджет и финанси в парламента.Пълното му име е Закон за икономическите и финансови взаимоотношения и ще обобщи двадесет забрани за участие офшорни фирми (особено важна е частта, в която се казва, че няма да бъдат издатели нито на печатни медии, нито на радиа и телевизии).

 

За протокола, офшорна фирма, зад която се крие маститият бизнесмен Краси Гергов, притежава bTV. „Компетентният” Цонев не можа да разясни да офшорки могат да са собственици на пенсионни компании. Като се има предвид, че едва отървахме най-големия пенсионен фонд в България – “Доверие” от подобна компания, въпросът е особено болезнен. Още повече, че както твърди “Капитал”, реалният ù собственик има отношение към КТБ.

Източник:razkritia.com