Имам касета, на която се вижда как го обладават, твърди архимандритът  .

В два поредни броя на „ШОУ” скандално прочулият се архимандрит Лонгин направи брутални разкрития за църковните потайности и разказа за особеностите на черното духовенство. Интервюто с прогонения от Варненска и Великопреславска митрополия монах бе направено само дни пред внезапната и ненавременна кончина на Кирил Варненски. Лонгин изпадна в немилост пред митрополита заради съмнения, че е присвоил пари от няколко енории, в които служил. Самият архимандрит признава, че при ревизия не му излиза сериозна сума пари, като според слуховете сред духовниците тя възлиза на над 30 000 лева. Чашата на търпението на Кирил Варненски прелива, когато при него се жалва дама за това, че е била измамена от Лонгин, с когото имали любовна връзка, и която “цицал” за пари. Когато жената разбрала, че е мамена, отишла при владиката и му разказала. Кирил моментално взел мерки и скоро Лонгин попаднал в ръцете на прокуратурата. Наскоро той получи условна присъда за измамата. Пред наш репортер Лонгин заяви, че всъщност не тя, а той й бил давал пари, които после искал да му бъдат върнати.
Независимо от тези факти, вестникът на народа реши да даде право на архимандрита да разкаже в интервю как стоят нещата от неговата камбанария. В стремежа си да се защити той разкри брутални неща за черното духовенство и за църквата като цяло. „ШОУ” публикува и третата, последна част от скандалното интервю с Лонгин, в което той буквално разкатава висшето духовенство. 


– Архимандрит Лонгин, твърдите, че разполагате с документи за далавери с църковни имоти и че митрополит Кирил знаел за тях… 
– Той знаеше и за едни други документи, където един епископ почина и те останаха в мене…

– Какви са тези документи?longi
– Ами компромати за 7-8 владици. За изборите им – как са избрани, за други работи, за житейските им неща…

– На сексуална основа най-вероятно?
– Да… Аз дори имам видеокасета с един, дето прави секс с един негър, само че записът е отпреди 25 години…

– За някого от митрополитите ли говорим?!
– Да.

– От Светия синод?!
– Да, от Светия синод. Всички митрополити, аз искам и това да го запишете – няма качествени! Само двама са качествените. Този, който в момента е патриарх – дядо Неофит – ерудиран, възпитан, уникален. Другият е Пловдивският митрополит Николай. Никой друг!

– И пред „ШОУ” е писал за проблемите в църквата и за това, че там има гей лоби. То ли управлява?
– Ами, да, така е…

– А кой е този митрополит от касетата?
– Е, аз няма да го кажа. Но не е дядо Кирил със сигурност. И за него имам, но нищо няма да кажа така… Пак ви казвам всички владици не стават – кой е п…раст, кой е хомо… Е, погледнете – Старозагорският какъв е и той боклук! Ами погледнете Врачански – какъв е и той, ами оня, Търновският – за него пък да не говорим! По заведенията като ходи, отпуска си патерицата на земята и кара сервитьорките да му я вдигат, а като се наведат,

им бърка в гъ*овете отзад!

Абе, какво да ви кажа – църквата е просто такава порнография! Аз за това казвам на хората: „Вие не вярвайте на владиката, не вярвайте на попа, не вярвайте на послушник, вярвайте на Господ. Защото, ако вземете да ни гледате нас какво правим, не знам”… Защото то при нас стана вече така модерно – лягаш си с една пък ставаш с друга.

– В смисъл?
– Ами – по няколко на вечер… То такава разврат е и по манастири, и при духовниците!…

– С по няколко жени?
– Абе да – едната си тръгва в 1 часа, другата идва в 2 часа, пък си тръгва в 5 и така…

– Ама вие нали сте дали обет?! Все пак сте монаси!…
– Ами то няма безгрешен човек. Нека това да не ни е оправдание, но нали знаете – тя, рибата, се вмирисва откъм главата. Аз като бях млад монах в Троянския манастир, си викам: „Брей, че ние тука по книгата се казва, че не трябва да е така… Абе, айде следващ път”. И като те хванат в крачка, викаш: „Абе, аз се уча от батко си – отец еди-кой си го видях еди-какво си…”. И то така тръгва по веригата. Ти един път като се отпуснеш, то вече ти става и навик, дето се вика.

– То тоя навик е едно, ама, доколкото разбирам, хомосексуализмът сред духовниците е масов. Бяхме писали за един доказан в тази насока ваш колега – архимандрит Гервасий…
– А, познавам го, бе, дето беше игумен на „Света Марина”. Той си го казва, че е хомосексуалист. Неговият лаф да ви кажа ли кой е?

„Брат, може ли да ви го лапна безплатно?”

То все го страх, горкият, някой да не го накара да плаща. Все безплатно дали можел да го лапне… Отец Марк, дето беше и той игумен, и той „ляв”; Аверкий пък нито мъж с мъжете, нито жена с жените. Беше мирски свещеник, после попадията му почина и стана йеромонах. Той па го боли това, че не му дават набедреник за архимандрит. Хубаво бе, да е станал 19-годишен като мене монах тогава! Те искат владици да стават, ама и искат да спят до голи кълки! Като искаш да спиш до голи кълки – ставаш мирски свещеник. Тоя Аверкий един нечистоплътен такъв, той не се е къпал не знам откога. Приказките само са му големи, иначе е такъв – алчен за пари.

Източник:blitz.bg