Потресаваща е новината за рибата, която консумираме – тя е инжектирана с женска урина и хормони, за да дава повече хайвер.

Опасна храна ни дебне в търговската мрежа у нас. Експерти са установили, че внасяме от Виетнам риба пангасиус, която е инжектирана с урина от бременни жени. Прилаганият метод се използва, за да даварибата повече хайвер, алармира в. „Телеграф”, цитиран от БЛИЦ.

Оказва се, че внасяната от азиатската страна  риба  е отглеждана в развъдници, където се храни с кости и соеви отпадъци. Освен това тя е инжектирана с хормони, за да расте и да се размножава по-бързо. Другите риби също са третирани по сходен начин, инжектирани са с хормони, антибиотици и опасни оцветители, разкри д-р Георги Гайдурков, изявен диетолог и експерт по здравословно хранене.riba

Той посочва, че рибата, която достига до търговската мрежа в България далеч не е толкова полезна, колкото си мислим ние. Така например, една от по-скъпите риби – сьомгата, е пълна с оцветители. Тя е оранжева на цвят само тогава, когато живее в естествената си среда и се храни с малки миди и крил.

Когато сьомгата се отглежда за промишлени цели, нейното месо е бяло. За да се придобие този специфичен за рибата цвят, фермерите от развъдниците добавят към фуража на сьомгата астаксантин и кантаксантин, които имат наименованията Е 161 j и Е 161 g.

Източник:chudesa.net