woman

Жени се млатиха здраво кметството на Добровница. Застрахователка набила служителка там, защото не искала да й даде документ за промяна на адресна регистрация.

Днес Окръжният съд в Пазарджик ще гледа делото за нанасяне на телесна повреда срещу Йорданка П., която действала заедно със своя приятелка – Соня П, съобщава marica.bg.

Ето какво разказва набитата Лидия К.:

Трябваше да направя на Йорданка П. едно удостоверение. Ставаше въпрос за удостоверение за настоящ адрес на нейния съпруг, за който документ представи пълномощно.

Мъжът й я беше упълномощил да є се издаде удостоверение за постоянен адрес. След като издадох документа, трябваше да се подпише от кмета Гурко Митев, на когото го представих. Той погледна пълномощното и ме попита дали съм се обадила

на нотариуса да проверя дали това пълномощно е заверено от него. Обадих се и се оказа, че нотариус Георги Карамитрев от Пещера въобще не е подписвал подобно пълномощно на тази дата и под този номер, разказа Лидия К. Кметът Митев ми каза незабавно да се обадя на полицията, обадих се и те дойдоха на място, видяха пълномощното, единият от полицаите също се обади на нотариуса и установихме, че има проблем с документа. Полицаите ми казаха да сигнализирам РУП чрез писмо и в момента, в който започнах да пиша писмото, а удостоверението беше на бюрото ми, дойде госпожата. С нея имаше още една жена. Поиска си документа, аз й казах, че има проблем и не мога да го дам. Тогава тя започна да ми рови по бюрото, откри документа и го взе.

Тя прибра документа в чантата си. Аз казах да ми го върне, че ми трябва. В това време тя мина зад мен, хвана ме за ръцете и ме натискаше към стола. Заскуба ме за косата надолу. Трябваше да стоя на стола, в този момент се освободих и казах, че за този документ съм сигнализирала МВР и имам копие. Тя ми заяви, че е важен оригиналът.

Тогава аз станах и казах, че този документ ми трябва, тя започна да ме блъска, да ми държи ръцете, исках да си взема листа и й бръкнах в чантата. Тя ми хвана ръцете. Аз през цялото време казвах на колежката да вика полиция и тя започна да набира. В същия момент ме бутнаха на земята. След това започнаха да ме ритат навсякъде, аз бях цялата в синини. Тръгнах да се изправям, за да изляза и потърся помощ, но пак ме блъснаха и пак паднах да земята. През цялото време ме удряше с ритници и ръце.

В един момент ме захапа в областта на китката. Това се случи, когато бръкнах в чантата, за да си взема документа, тогава Йорданка ме ухапа. Опитвах се да изляза навън и да потърся помощ, но тя ме блъскаше, за да остана вътре. Последния път, когато се изправих, тя се обърна и ме блъсна много лошо между вратата на коридора и фоайето и тогава си ударих много лошо главата. Качиха се в една черна кола и си тръгнаха.

Този бой ми се отрази много зле, лежах в неврохирургията пет дни, след това ми се наложи консултация с психиатър, беше

ме страх да отида на работа и да оставам сама дори и вкъщи.

На първа инстанция Районният съд в Пазарджик призна Соня П. за виновна и я осъди условно. Йорданка П. пък въобще не дойде на делото. В залата стана ясно, че тя е в чужбина. Днес Окръжният съд подновява заседанията по процеса след жалба на осъдената Соня П.

Версията на Соня П.

Аз бях до вратата в стаята, защото чаках Йорданка да си свърши работата, но при този скандал и цирк, който стана, реших да се намеся. Исках да ги разтърва, като единственото нещо, което направих срещу Лидия, беше да я хвана за ръцете отзад. Бях зад нея, тя беше с гръб към мен. Хванах я с цел да я отдръпна от Йорданка, защото двете се биеха помежду си. Лидия се дръпна назад и пак се хвърли върху Йорданка, която се опитваше да си събере нещата в чантата. Едната я риташе, другата я дърпаше по полата, опитах се да ги разтърва една от друга, но не успях. Не мога да ви опиша ситуацията, в която попаднах, не очаквах да отида там и да се случи нещо подобно, призна Соня П.

източник: pik.bg