Планирано беше днес да се вземе решение за съкращаване сроковете за работата на комисията по енергетика, което щеше доведе до по-бързо намаляване на цените на тока, но за съжаление това не се случи, каза в парламента Сергей Станишев.Според него, липсата на депутатите от „Атака“ в Народното събрание днес ясно показва, че те не подкрепят това правителство, с което тезата за някаква тройна коалиция са несъстоятелни.

Станишев потвърди подкрепата на БСП за правителството на Пламен Орешарски и каза, че очаква кабинетът да си свърши работата по овладяване на икономическата криза. Но това може да стане при работещ парламент, подчерта лидерът на БСП.sergei-stanoishev

Сега всичко зависи от поведението на парламентарната група на ГЕРБ, каза още Станишев. Според него социалистите-депутати ще идват в парламента и ще очакват и дургите да направят същото. Атака трябва да се определят дали искат предсрочни избори или ще работят в парламента.

Това, което се случва пред Народното събрание не представлява общото мнение на българските граждани. Според него, готвените промени в икономическите закони са засегнали много интереси и това обяснява реакцията на тези 200 души отвън.

В протестите има все по-голям процент на организация от едни и същи кукловоди, които представляват корпоративни интереси, смята Сергей Станишев.- той увери че са готови да отидат и на предсрочни избори, но това ще е лоша новина за хората в страната.

Той посочи ГЕРБ като политически кукловод, но смята, че има и икономически интереси и кукловоди.

Народното събрание не е детска градина, цели 4 години Бойко Борисов изговори какво ли не по адрес на БСП, така че сега няма за какво да му се извинявам, каза още Станишев и допълни, че ГЕРБ трябва първо да признаят резултатите от последните избори. Той потвърди, че е готов да разговаря и с „Атака“, за да има работещ парламент.

През последните дни президентът Росен Плевнелиев не се държеше като държавен глава на всички български граждани, но не смятам, че сега е времето да се започва война между институциите, каза лидерът на БСП. Според него, не може Плевнелиев да сваля доверието си от правителството, което той не е избирал.

Ако „Атака“ каже, че няма да участва в работата на парламента, това означава предсрочни избори, потвърди соцлидерът. Но няма да чакаме тяхното решение дълго, завърши той.

Източник:blitz.bg