Именно заразата с опасната бактерия уби младата жена

Акушерка и санитарка от АГ отделението на болницата в Габрово са носители на стафилококи! Служителките в лечебното заведение, където младата родилка Десислава Манолова почина нелепо, са дали положителни проби за опасната бактерия, която уби и Деси. Проби, взети от РЗИ от персонала на двете отделения – АГ и неонатологията, са показали категорично, че акушерката и санитарката са носителки на опасния вирус, съобщи директорът на РЗИ за Габрово доктор Петър Стефанов.gabrovo

Въпросните жени незабавно са били отстранени от работа, а до седмица предстои да бъдат готови резултатите и на останалата част от персонала на болницата, за да се разбере дали има и други сред служителите, които имат ежедневен контакт с бременни, родилки и бебета и подлагат на риск здравето им, тъй като са носители на опасната бактерия.

Припомняме ви, че 30-годишната Десислава Манолова почина след като никой в болницата в Габрово не й обърна необходимото внимание, въпреки, че е постъпила заради преносване на бебето си. Повече от две седмици младата жена е оставена да лежи без да бъде предизвикано раждане. В един момент Деси вдига висока температура, която в последствие се оказва, че е причинена от скоротечна инфекция, предизвикана именно от стафилококи.

Въпреки усилията на лекарите в Плевен, където незабавно е откарана, младата жена и бебето й умират.

Източник:razkritia.com