В предаване “На светло” при  Люба Кулезич гостува депутатката от “Атака” Магдалена Ташева, която изказа изключително скандални слова по отношение на политиката на Турция към България

Гостенката на Люба Кулезич, в предаването “На светло”, Магдалена Ташева направи скандални изказвания, типично в стила на своята партия “Атака”. Според депутатката, която в предаването си по партийната телевизия “Алфа” нарече сирийските бежанци “канибали”, “изчадия”, “масови убийци” и още ред други подобни обиди, има заговор от страна на турското правителство, което използват пропагандата на бежанците за пропаганда на войната, организирайки бежанска вълна.

Ташева твърди, че хората, които идват всеки ден в България, не идват от територията на Сирия, а са взимани от бежанските лагери от Турция, където са били около 2 години и са оставяни на границата, за да влязат в нашата страна. atakaТака у нас влиза всякаква “сган”, както се изразява депутатката от “Атака”. Заради изказванията й е подадена жалба в Комисията по дискриминация за обида. Тя обаче не се притеснява от заявеното, защото не било нужно да се чака, за да започнат сирийските бежанци да ядат хора и чак едва тогава да ги нарекат наистина канибали.

За несправянето с бежанската вълна от  “Атака” искат оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Целия този цирк обаче се прави за отвличане на хорското внимание, защото много им се насъбра на националистите напоследък – първо пируваха в Брюксел, а след това у нас някои от тях и средни пръсти размахваха… Затова сега се опитват да насочат погледа на народа в друга посока.

И във връзка с последното, при Люба Кулезич Магдалена Ташева се опита да извърти, че скандалът в ресторанта “Къщата на лебеда” в Брюксел е лъжа. А ако беше лъжа защо лидерът на “Атака” увърташе, когато го разпитваха по въпроса, ясно показвайки, че хората му и той са сгафили в Европа? Бойко Борисов поиска да бъде сформирана анкетна комисия, която да случилото се.

Източник:razkritia.com