Митингът в подкрепа на правителство беше грандиозен и никой не може да го отрече. Това заяви на пресконференция днес председателят на градския и областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов.Той коментира начина на отразяване на събитието като призова медиите за повече безпристрастност. Според него това, което те показват от антиправителствените протести е пренапомпено.

Гергов уточни, че всеки има право на политическа ориентация и изразяване на политическа позиция. Но когато целта е дестабилизация на държавата , логичният въпрос е кой стой зад тази организация 150 дни, кой поема разходите и от къде идват парите, обясни лидерът на пловдивските социалисти. borisow

По думите му тези действия рефлектират върху икономиката, психиката, нагласите и отношенията към страната ни. Правителството стъпва по тънък лед и прави всичко възможно да оправи наследеното от ГЕРБ.

Ние получихме една фалирала икономика и опоскан бюджет, а днес се иска от нас веднага да оправим всичко, каза Георги Гергов. Критиките, че правителството възнамерява да тегли кредит не прилягат на критикарите от ГЕРБ, които изхарчиха 8 милиарда резерв, оставен от БСП, стана ясно от думите на Гергов.

Според него истинската причина за оставката на Борисов е именно в изхарчването на тези пари и неспособността на  ГЕРБ да се справят с управлението на държавата. Георги Гергов беше категоричен, че избори сега няма да променят нищо и пак ще има коалиционно правителство. Затова усилията на кабинета Орешарски да оправи нещата заслужават положителна оценка, поясни той и призова медиите за обективност.

Разделението в обществото е факт, но то може да бъде преодоляно с диалог, за да заработи икономиката и да се подобри животът на хората, смята лидерът на социалистите в града на тепетата.

Източник:blitz.bg