Още една грозна гавра с Апостола на Свободата Левски лъсна в нета!

В една от най-известните групи във Facebook – “Най-мразим селски пички с леопардови щампи” се появиха снимки на младо момче, което само е надписало снимката, че се казва Чочо Сек/са, писаха в БЛИЦ.

Без цензура и без корекция на правописните грешки: “циганинат-( чочо се/кса ) който се подигра. – с Васил Левски.”

Същият младеж е застанал до барилеф с лика на Левски и  е вдигнал ръка със среден пръст.

Но, най-лошото в случая е, че сам  Чочо Сек/са  е качил снимките във Facebook, явно за да покаже колко голям пич е.

mangal

Помните миналата година колко младежи си позволиха да поругаят български светини. Имаше едни ученици, отново от  ромски произход в Добрич, които се снимаха с портретите на Цар Борис І  – Покръстител, на Левски, Св. Паисий Хилендарски и други.

Учениците бяха наказани на педагогическия съвет и бяха прехвърлени като частни ученици.

По отношение на великите българи – да, историята е наложила доста имена на хора с огромни приноси и заслуги, но всеки човек сам има право да прецени дали да се прекланя пред конкретните подвизи или да подминава.

Вече живеем в демократично време, а не в тоталитарно, когато насила ни заставяха да величаем определени хора, а други да оплюваме. Сега всеки има право да намери онова, което най-много го впечатлява и буди в него най-голямо възхищение!

Дори и човек да е българин, не е длъжен насила да уважава някоя историческа личност. Но доброто възпитание не позволява подобна гавра, дори и с нещата, които човек не харесва.

 

От:Калинка Петрова                   Източник:chudesa.net