Сергей Станишев и Лютви Местан се изказаха от трибуната на Народното събрание, отправяйки директни нападки срещу Бойко Борисов и ГЕРБ

Лидерът на БСП Сергей Станишев се изправи пред всички народни представители, за да заяви, че зад снощния метеж стоят вандали и ултраси от Благоевград и Перник, които са платени от ГЕРБ. Според “червения вожд” Бойко Борисов е в основата на протеста, организиран вчера. Веднага щом заговори в този тон, групата на ГЕРБ се изниза от пленарната зала, за да не слушат хули срещу себе си и своя лидер.

Това не смути ни най-малко Станишев, който продължаваше разпалено да говори, че подобна вандалщина е недопустима в една демократична държава, каквато е България. По думите му ГЕРБ са превърнали Народното събрание в изтривалка за почти 4-годишния си мандат на управление и сега, когато не са на власт, трудно го преживяват, използвайки всевъзможни похвати, за да се върнат на мястото си. Лидерът на БСП твърди още, че парите, с които е платено на вандалите, са откраднатите от бившия шеф на “Напоителни системи” Георги Харизанов.stani6ev

След другаря Сергей Станишев на трибуната застана лидерът на ДПС Лютви Местан, с когото са дългогодишни партньори и това се видя и от неговото изказване, сякаш предварително са се наговорили какво да твърдят. И според Местан снощните агресори са били ултраси, с бръснати глави, които по никакъв начин не може да се каже, че са студентите, протестиращи през деня. В същия дух продължи да твърди, че в момента Бойко Борисов и Цветан Цветанов са отчаяни, защото за тях няма живот извън политическото управление. Поради тази причина не се спират пред нищо и използват заграбените милиони през последните години, за да плащат на протестиращите.

Истината е, че мнозинството от нацията иска нов обществен договор, защото всички политици в парламента само обещават около изборите, а след това заграбват, с което докараха  българския народ до просешка тояга.

И Вие не мислите ли, че е така?

Източник:razkritia.com