Виртуални килъри по следите на бившия депутат от ДПС

Животът на Христо Бисеров се оценява на 1,97 биткойни във виртуалната и все по-популярна американска „Борса за убийства” (Assassination Market) на Санджуро Кувабатаке – разкрива „България днес”.
Името на бившия депутат стана популярно и в САЩ след като ЦРУ го „закова” при превода му първо на 400 хил. долара от швейцарската сметка към сметката на доведения му син Ивайло Главинков в Македония, а после и на 50 хил. долара по същата схема – отбелязва изданието. biserovЗначителните суми всъщност привлекли вниманието на спецагентите.

Но анонимният човек, който не харесва Христо Бисеров е американец, заложил името му във виртуалната „Борса за убийства”.

Факт е, че самият сайт се радва на особена популярност вече по целия свят. Заветната мечта на създателя му е анархистична – свалянето на всички правителства в света. Кувабатаке сам се определя пред сп. „Форбс” като криптоанархист. Вероятно защото в неговия сайт се използва криптовалутата – биткойни.
Правилата за ползване на борсата за убийства са прости. В списъка се добавя името на един или друг човек. Всеки, който също не го харесва, може да залага на него. Залозите растат и в края на краищата привличат потенциален убиец – твърди изданието. Социолози твърдят, че сайтът на Санджуро позволява да се съди за степента на неодобрение към един или друг човек.

Източник:razkritia.com