Държавата не може да се справи с този проблем

България е изправена пред поредната заплаха.

С вълната бежанци от Сирия, в страната ни са влезли и членове на „Ал Кайда”.
Най-страшното обаче е, че държавата няма възможност да вземе никакви мерки срещу тях.
Това стана ясно от думите на експерта по тероризъм – о.р. полк. Иван Бояджиев, който е бивш секретар на Министерството на вътрешните работи.

Според него Турция неслучайно насочва бежанската вълна от арабската държава към България. Основната цел на южната ни съседка била да ни дестабилизира, пише на страниците си вестник „Преса”.bejanci
Премиерът Пламен Орешарски също предупреди за съществуващата опасност с бежанския поток в България да влязат радикализирани елементи.
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви, че Европейската комисия официално е признала трудната ситуация, в която се намират България, Кипър и Гърция.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пък подчерта, че преобладаваща част от нелегалните емигранти на територията на България не са бежанци от сирийския режим.
В Кърджали Джамбазки подчерта, че трябва да проявим хуманност към хората, които бягат от войната, но в същото време не сме длъжни да издържаме бежанци от Кот д’Ивоар, ЧАД, Мали, Алжир и Сиера Леоне, които съставляват повече от половината хора, които са преминали държавната ни граница от страна на Турция, пише faktor.bg.

Източник:razkritia.com