ostavka

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че шефът на Националния стадион „Васил Левски“ е бил уволнен, защото е допуснал рокаджията от „Пинк флойд“ Роджър Уотърс да изпише „Оставка“ по време на концерта си в София на 30 август.

Освен това експремиерът обвини управляващите в липса на здрав разум.

„Те (правителството – бел.ред.) ежедневно правят неща, които дори за мен не граничат със здравия разум. Вие видяхте шефът на Националния стадион е 20 години директор, при много правителства, само защото е допуснато на концерт да бъде написано „Оставка”, той бе сменен”, каза Борисов, който е във Варна като гост на летния университет на младежкото ГЕРБ, предаде Радио „Фокус” – Варна.

Както е известно, шефът на Националния стадион бе уволнен от поста си във вторник преди края на работното време. Антон Попов бе управител на арената 29 години. В късния следобед той бил повикан от Марио Примджанов, новия изпълнителен директор на Национална спортна база (НСБ) ЕАД, в чиито активи е и Националният стадион. На досегашния шеф на „Васил Левски“ било предложено да подпише заповедта за освобождаване. Раздялата е без професионален мотив, но е по член, който разрешава на всеки нов началник в рамките на 9 месеца да сформира свой екип.

Експремиерът заяви, че все още не е взел категорично решение за това дали парламентарната група на ГЕРБ да иска вот на недоверие към правителството след 100-те дни управление. Според него „при тази неестествена коалиция“ – „Атака“, БСП и ДПС, вотът на недоверие няма да мине. Борисов допълни, че „Атака“ отново ще подкрепи БСП и ДПС, както ги е подкрепила за бюджета и за всичко останало. „Вотът на недоверие е политически акт, който предварително е обречен на неуспех. Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие” – затова се колебая дали да го направя и кога”, каза  Борисов.

„Пламен Орешарски не може да си дава оценка, защото той има началници, които му свеждат задачите“, каза още лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос как ще коментира оценката 5, която Орешарски даде за 100-те дни управление на правителството.

Борисов посочи, че Орешарски е като Изпълнителен директор във фирма, в която бордът на директорите взима решенията. „Това е неговата функция и това е най-непрозрачното в тези коалиции, защото не премиерът и не министрите взимат решения, те се договарят на друго място.”.

източник: pik.bg