BILLA отново се подиграва със своите клиенти, като  ги мами безцеремонно

В редакцията на сайта Novini.bg е постъпил тревожен сигнал от потърпевш читател, който е и клиент на веригата магазини BILLA.

Този път издънката станала на топлата витрина. Хайдушките кюфтета били пуснати на промоция. На етикета е записано, че теглото на едно откюфтетата тежи по 75 гр. Клиентът поискал да бъдат притеглени, а продавачката на щанда отказала.

След продължително настояване, накрая продавачката избрала едно от кюфтетата и го поставила на везната. Каква била изненадата на клиента, когато били отчетени едва 52 гр.

bila

Незабавно поискал среща с управителя на магазина. Пред него се появила жена, на чиито бадж било изписано името Лиляна Иванова – управител.

Управителят обяснил, че разликата в теглото се дължи на фира. Възмутеният клиент се чуди каква е тази фира от почти 1/3 от теглото на кюфтетата.

Направил опит да заснеме отчетеното от везната, но управителят Иванова не позволила.

Тя се измъкнала с думите, че доставчикът така искал да се процедира.

Възмутеният клиент искал да подаде жалба в Комисията за защита на потребителите. Оказало се, че когато се издава касова бележка в магазините BILLA, не се отразява грамажът на стоката, а само закупеното количество. По този начин няма как да се направи последваща проверка по сигнал.

Единственото решение е да има контролни органи, които са ангажирани да обикалят магазините и да следят дали наистина количеството, качеството, цената, промоциите и всичко останало, което касае клиентите е в пълна изрядност.

Ако и вие сте попаднали на подобно подвеждащо предложение или сте били измамени по друг начин, не се отказвайте да си търсите правата!!!

Източник:chudesa.net