Лидерите на първите две политически сили, спечелили изборите, започнаха трескаво да редят кабинети. Преговорите се водят извън партийните централи, съобщава “Преса”. Борисов прави сондажите в Банкя и се опитва да състави чисто експертен кабинет с чисто партийна подкрепа. Станишев реди коалиционни пасианси в Драгалевци. Условието на ГЕРБ е премиер да е Борисов. Негови хора официално правят сондажи с “Атака” и ДПС, тайно – с червени лидери извън кръга на Станишев.

Според Румен Овчаров партньорството с ГЕРБ е невъзможно. В щаба на бившите управляващи трескаво умуват дали да се пробват отново във властта, или да останат в опозиция. Решението ще дойде в четвъртък след заседание на Изпълнителната комисия. boiko

Драгомир Стойнов е едно от имената, което БСП сочат за бъдещ социален министър. Петър Курумбашев щял да бъде министър на културата, твърдят социалисти. Единственото, от което съветвали Станишев да се пази, е да не дава екологията и земеделието на ДПС, за да не се правят аналогии с управлението на тройната коалиция. Не било изключено в програмния кабинет дори да бъдат поканени експерти от ДСБ и СДС.

Противно на прогнозите, че президентът Росен Плевнелиев ще протака свикването на Народното събрание, вчера стана ясно, че ще се бърза.

Източник:snews.bg