След сблъсъците между студентите и полицията във вторник, още на следващия ден се появи разтърсващо видео с монолога на големия български актьор Георги Калоянчев на фона на кадри от протестите

Студентът Благой Цицелков монтира видео с кадри от сблъсъците между колегите му и органите на реда, които се случиха на 12 ноември. Тогава полицията прибегна до насилие, след като напрежението ескалира, и в крайна сметка имаше хора, които са разкървавени, наритани и с извити ръце от униформените. kaloqn4evЕто защо студентът реши да покаже кадри от тези действия, които са като фон, който върви, докато великият Георги Калоянчев изказва монолога си в “Шоуто на Слави” преди време, когато гостува на водещия. Той е част от телевизионното “Кабаре Българан” на Любомир Пеевски, като във видеото чуваме следните знаменити реплики от този монолог:

georgi-kaloyanchev-monolog

До момента видеото е гледано от почти 37 000 души. То се появи и в редица сайтове, където гражданите коментират разпалено отношението на полицията и управляващите. Ето един от тях:

“Защо има правосъдие само за обикновените хора и тъй наречените “деца” (студентите)? Защо позволяваме законите да бъдат ковани от най-големите престъпници и продажници в държавата? Защо грабят за наша сметка, въртят мръсни далавери и прибягват до сила, тези така наречени бизнесмени и политици и всичко е наред, а когато работническата класа затвори 2 улици, за да покаже, че й е писнало да бъде ограбвана, бита наречена банда престъпници!? Нека приемем, че между протестиращите има и платени такива, нека приемем, че между тях има и поръчани агресори и нека си зададем въпроса кой им плаща и кой ги поръчва? Същите тези бизнесмени и политици е отговорът, за да си вършат пак мръсните игрички, за да ни прецакат да връщаме заеми, които те са усвоили и за да останат пак във властта, било то пряко или косвено!”

Други потребители смятат, че исканията на протестиращите трябва да се конкретизират, за да се намери изход от ситуацията, макар да не виждат как ще стане това, но както казва Георги Калоянчев, хората трябва да имат вяра!

“Аз имам един въпрос: Кой очаквате да дойде на власт? Въртят се едни и същи, докато не почнете да имате претенции кой да е на власт, няма да постигнете нищо! Помислете върху това като ходите по протести и викате оставка, помислете кой да ги замести и въобще има ли кой?”

Източник:razkritia.com