Смъртоносна напаст нападна България и изкара ума на гражданите

Снощи Пожарната команда на Хасково беше вдигната на крак, след подаден сигнал за тревога.

Семейство видяло по стената на техния апартамент да се разхождат скорпиони. Собствениците на жилището изпаднали в истеричен ужас и веднага подали сигнал на тел. 112.

На адреса пристигнал екип на Пожарната, който предприел лов на скорпионите,оповестиха на сайта haskovo.net и цитирани от БЛИЦ.skorpion

Оказало се, че в жилището има само един скорпион, който е отнесен от пожарникарите. Старите хора са казали, че на страха очите са големи, но въпреки това не е подсъдно човек да се уплаши, когато види подобна неочаквана и неканена находка в своето жилище и не само.

За информация на нашите читатели,скорпионите, които живеят в България не са опасни. Тяхното жило не е много силно и то не може да  пробие кожата на възрастен човек.

По принцип оцеляват като се хранят със стоножки и с паяци.

На територията на България живеят 2 видаскорпиони. Единият е  от вида  карпатски, а вторият  – италиански.

Българските скорпиони са активни през лятото и не са напаст. Живеят под камъните, под кората на различните дървета, по оградите, в  мазета  или по таваните.

Като повечето представители на вида Паякообразни, българските скорпиони също  избягват контакт с хората.

По-странното е, че хората се страхуват от скорпионите, но въпреки това някои  ги отглеждат вкъщи като домашни любимци.

Ако, не дай Боже и на вас ви се случи подобна неприятна среща със скорпион, за по-голяма сигурност потърсете пожарната или Гражданска защита. Може този скорпион да се окаже безопасен, но може да се окаже опасен, избягал от своя стопанин.

Източник:chudesa.net