Огромните рисунки са сравними по размах със знаменитите геоглифи от платото Наска.

Спътниковите снимки на Гугъл разкриват странни рисунки по лицето Земята, които са толкова огромни, че трудно може да се забележат, минавайки край тях. Мистериозните шарки са вписани в триъгълник, очертанията на който наподобяват рисунка на египетска пирамида с височина 4 и основа 2 километра.

Платото с геоглифите се намира в провинция Северен Кейп в ненаселения район Vemeukpan,  ЮАР. Според сателитните изображения, почти в центъра на триъгълната пирамида преминава път, но както и в случая с фигурите от Наска, пътувайки по повърхността, да се забележат такива огромни земни форми е просто невъзможно, а от въздуха изглежда няма кой – едва ли самолети прелитат над тези места, забравени от цивилизацията.Изключително впечатляват геометричните фигури – спирали и шарки, размерът на всяка от които надминава стотици метри. Кой, по какъв начин и защо е създал всичко това?

Кой е нарисувал това и с каква цел?

Кой е нарисувал това и с каква цел?

Докато за рисунките от перуанското плато учените твърдят, че индианци от древна изчезнала култура са ги изкопали с култова цел, то за тези необикновени шарки няма почти нищо писано в Мрежата, коментираеarth-chronicles.rurisunkiИзображенията от Наска са били забелязани случайно през 1939 г., когато американският археолог Пол Косок прелита със самолет над района.Според някои коментари, африканските рисунки са следи от промишлена дейност. Както е известно там се добиват диаманти и при един от методите земната маса се изгребва в кръг, като следите от машините остават във вид на спирала. Според други, това са изоставени напоителни съоръжения от несполучливите опити да се облагороди дивата пустош, а може би рисунките са нещо друго?

Източник:chudesa.net