Възрастен мъж, паднал в стръмно дере, е спасен след бърза реакция на полицаи и служители на пожарната във Варна. Спасители се спуснали на 7 метра дълбочина и с въжета измъкнали човека.

Вчера минути след 10.00 часа на тел. 112 позвънил близък на възрастния мъж. Съобщил, че предния ден 89-годишният тръгнал от Варна за лозето си в местността „Фичоза“. След като не се прибрал, а съседи не го забелязали в имота му, роднините безуспешно започнали да го издирват.

Image_1679029_126

Веднага след получения сигнал бил сформиран екип, който започнал да издирва възрастния човек. При щателния оглед на района, близо до вилата, униформените попаднали на едната обувка и шапката му, малко по-нататък открили и торбичката с храна, която носел. Час и половина по-късно в издирването бил включен и полицай със служебно куче. Обученото животно  хванало следа и само след около 10 минути стигнало до възрастния мъж, паднал в стръмно дере с дълбочина около 7 метра. Човекът бил контактен и в сравнително добро общо състояние, но не можел да се движи. Веднага на място пристигнали екипи от група “Спасителна дейност” при ОУ ПАБ – Варна и “Спешна помощ”. Спасителите се спуснали в дерето, оказали първа помощ на възрастния мъж и с въжета го измъкнали на пътеката, където бил поет от лекарския екип и транспортиран в болница.

Източник: fakti.bg