Службите за сигурност са разследвали сигнал, че в България се подготвя нов терористичен акт. Преди около седмица в София е имало обиск в два апартамента, където са намерени боеприпаси. Едното от жилищата е било дадено под наем на арабски гражданин.Това разкриха пред БЛИЦ високопоставени източници от службите. Според тяхната информация България е получила сигнал за подготвяния терористичен акт отвън и българските спецченгета веднага са започнали разследване. Според данните на чуждите служби евентуална мишена трябвало да бъде палестински дипломат.spec

БЛИЦ разполага с тази информация още от миналата седмица, но в интерес на националната сигурност решихме да не я публикуваме. Изнасяме я едва, след като се разрази скандалът около четиримата палестинци, представители на “Хамас”. На този етап има данни за връзка между посещението на палестинците у нас и подготвяния терористичен акт, сочат още източниците на БЛИЦ.

Интересна подробност е, че информацията за обиските в двата апартамента и иззетите боеприпаси “изтече” уж случайно само няколко дни, преди да стане ясно, че в България са пристигнали четирима палестинци, представители на “Хамас”. Тя не бе потвърдена официално от МВР.

Източник:blitz.bg