Във Враца лидерът на БСП заяви, че трябва да се възстанови швейцарското правило за индексиране на пенсиите

Изключителен интерес предизвика посещението на председателя на БСП Сергей Станишев във Враца. Стотици се спираха, за да поговорят лично с лидера на социалистите и да споделят грижите си. Специално на майките с деца Станишев обясни ангажиментите на БСП за изравняването на майчинството с минималната работна заплата, съобщават от пресцентъра на БСП.На възрастна жена, която се оплака за високата си сметка за ток Станишев каза, че БСП ще въведе въведе по-ниска тарифа за хората, които потребяват по-малко ток и така ще плащат по-малко.stani6ew Станишев изтъкна категоричното намерение да се възстанови швейцарското правило за индексиране на пенсиите. „4 години са замразени пенсиите. ГЕРБ докараха хората до мизерия, до просешка тояга”, възмути се Станишев. „Най-важното е да върнем държавата на хората”, добави той.
Според лидера на БСП държавата трябва помогне на дребния и среден бизнес, за да се създават работни места. „Ние поемаме отговорност за минимум 250 хил. работни места. Разбира се, това е минимумът, от който се нуждае държавата, за да има някаква перспектива”, обясни Станишев.

Той акцентира върху необходимостта от социална грижа за възрастните хора и грижата за майчинството. „Друг наш ангажимент са специални програми за младежка заетост. Не може 40 % от младите хора в България да бъдат без работа. Това трябва да се промени”, каза председателят на БСП.

Източник: blitz.bg