„Хората излезнаха да протестират и моментално стачката се превърна в метеж. А дадоха ли си сметка кой сега ще оглави служебния кабинет? В кои ръце отиде сега властта?

В ръцете на Плевнелиев, който е продукт на Лидия Шулева, която продаде ЕРП-тата“.

Това коментира политическият анализатор, бизнесмен и общественик Стефан Гамизов по TV7.

В България най-много се краде от енергийния сектор. Причината е, че можете да се откажете и да се лекувате, но от ток никой не е склонен да се лиши. Сметки идват даже на покойници, заяви той.stefan

Сметките се вдигнаха миналата година заради т. нар. зелена енергия и въвеждането на ТЕЦ „Марица Изток I“ и то от Росен Плевнелиев. Според Гамизов този ТЕЦ дори не е трябвало да бъде въведен в експлоатация.

Банката на Цветелина Бориславова е тази, която най-активно рекламира зелената енергия по телевизията, каза още Гамизов.

Дянков всъщност беше този, който покровиталстваше точно тези две неща, които представляват половината от енергийните злоупотреби. Именно финансовият министър е бил премиерът в сянка, смята Гамизов.

Хората трябваше да протестират, това е разбираемо. Обаче те бяха употребени от тези срещу които стачкуваха. А тези, които организираха метежа, бяха там, за да прикрият енергийната мафия, каза Гамизов.

Проф. Атанас Тасев, който също беше гост в предаването, коментира енергийната политика на кабинета „Борисов“. Той показа графика, според която от 2009-а г. е започнало настъпление на ДКЕВР (под ръководството на Ангел Семерджиев) срещу монополите.

„И в другите страни има енергийни монополи, но там законовата рамка е по-здрава. Ние тук не съумяхме да натегнем гайките, затова хората скочиха“, обясни проф. Тасев.

Източник:inews.bg