Лошото е, че Борисов се оттегли панически, без да поеме определени ангажименти. Той трябва да работи за доброто на хората, не да се бори със Станишев и Доган, каза в студиото на bTV бившия софийски кмет и служебен премиер Стефан Софиянски. “Предимството на служебното правителство е, че няма парламент, не се отвлича общественото внимание и се гарантира равнопоставеност в изборите парламентарните и извънпарламентарните партии”, каза още Софиянски..

Според него, първата работа на това правителство е да стабилизира финансите на страната, тъй като то не е добро, въпреки заявленията на финансовият министър в оставка Симеон Дянков.stefan

Софиянски обвини директно финасовият министър в оставка, че лъже и че днес резервът не е по-голям от миналата година. “побложението на хазната не е добро”, смята бившият служебен премиер. Необходимо е много по-добро работене с публичните финанси, правилно разпределение на парите, смята лидерът на ССД.

“Трябва да се отиде на по-висок дефицит и да се допусне лека инфлация. Така ще се осигури оборот на паричната маса, оттук – увеличаване на доходите и увеличаване ан потреблението”, твърди Софиянски.

Според него трябва да се увеличат пенсиите, така ще се качи потреблението, което сега е така свито, че икономиката се задъхва. Ако хората не излязат да пазаруват, няма да излезем от кризата, завърши той.

Източник:novinata.org