Най-добрият български футболист Димитър Бербатов и мениджърът му Емил Данчев попитаха директно кмета на София Йорданка Фандъкова иска ли в столицата ни футболна академия с неговата марка, или не.

Двамата гостуваха на „Московска“ 33, като инициативата е била на самия Бербатов. До срещата се стигна, след като вече близо месец няма никакво развитие по внесеното от Бербатов инвестиционно намерение да изгради детска футболна академия на мястото на съществуващата конна база в Борисовата градина.

На няколко пъти той и Данчев представяха идеята си пред Столичния общински съвет, но единственото, което получиха, беше недоверие.

Сред най-екзотичните предложения бяха да се организира конкурс и Бербатов да се яви на него със своя проект.

В същото време пък се появиха и защитници на конната база, които искат тя да остане на мястото си, а Бербатов да си търси друг терен.berbatov

„Въпросът е това въобще база ли е, или манеж и мястото му в Борисовата градина ли е въобще. Реализацията на един подобен проект може да послужи като модел, според който общината предоставя бази на изявени таланти или федерации за развитие на детския спорт. Ако някой поиска да прави конна база, общината също ще му съдейства. Затова столичният общински съвет трябва да намери разумно решение, да прецени къде е мястото на академията и базата и да подкрепи всички, които искат да развиват детския спорт“, каза Йорданка Фандъкова, цитирана от „24 часа“.

Според нея Димитър Бербатов чрез фондацията си отдавна е доказал по безспорен начин, че помага на талантливи българчета и идеята за футболна академия е продължение на благородната му дейност.

„Какво по-хубаво от това изявени български спортисти да идват и да искат да помагат за развитието на спорта в родината си. Ще се радвам да има и други желаещи да го направят“, добави кметът на София.

Източник:inews.bg