Неотдавна в Украйна се появи зловещото създание чупакабра, добре познато на жителите на Южна Америка, пише сайтът znanie.eu

Според разказите на очевидци, създанието е четирикрако и е нещо средно между койот и куче, има огромни зъби и свинска муцуна. То напада и убива домашни животни, след което изпива кръвта им. Официалната наука обаче не признава към този момент неговото съществуване.

За период от шест месеца съществото има повече от десет нападения над домашни животни. misteriqПоследно то е забелязано в село Голин, намиращо се в Прикарпието, където умъртвява няколко едногодишни зайци, които са открити от шокираните стопани с изцедена до капка кръв от телата си, които обаче са напълно непокътнати, което изключва вероятността това да е дело на вълк или лисица.

Зоологът Дмитрий Исонкин обаче е на мнение, че всички страховити истории за чупакабра са само творение на необразовани хора, чиито разкази взаимно си противоречат и изключват. Според него такъв тип нападения са присъщи на животни, които са болни от бяс и могат да бъдат провокирани от най-незначителни стимули.

Към момента все още не съществуват категорични доказателства за чупакабра, но все пак намерените следи, за които се предполага, че са оставени от него, се изследват от някои учени по света.

Източник:chudesa.net