Комунистическата държава не позволява на южнокорейски граждани да напуснат пределите на страната!

Конфликтът между Северна и Южна Корея е на път да избухне с пълна сила. След като с години поддържаха изкуствено примирие, без обаче да сключат реален мирен договор, днес се разбра, че от КНДР са нарушили безпрецедентно правата на съседите си. От Би Би Си предадоха, че от Пхенян са се разпоредили за задържането на около 100 служителя от индустриалния парк Кесон за неопределено време.koreq

Въпросните работници са от Южна Корея и са пристигнали е КНДР като символ на взаимодействието между двете страни. Веднага щом се разбра за ситуацията със заложниците, от Сеул обявиха, че са готови да вземат всички необходими мерки за освобождаването на гражданите си.

Министерството на отбраната на страната обяви, че е изготвен план за връщането на южнокорейците в родината им, който план включва и използването на военна сила, ако е необходимо.

Така ситуацията става повече от критична. Припомняме ви, че късно снощи стана ясно, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е обявил, че ще възстанови работата на ядрения комплекс Йонбьон, включително и на реактор, който е бил спрян през 2007 г.

Източник:razkritia.com