Мистерия на повече от сто години кара хората нощем да настръхват

Фотографи опитаха да повдигнат завесата над мистерията на призрачната светлина, която се появява около прословутата Дяволска алея. Забулени в легенди, тайнствени светлини се наблюдават там повече от 160 години. Никой до сега не е успял да разкрие каква е природата на това явление, макар, че и военните проявяват нескрит интерес към него.

Американски фотографи запечатаха на снимка тайнствената светлина, появяваща се в района на Хорнет, край град Джоплин, в югозападната част на щата Мисури. Сред местните жители това загадъчно явление е известно като „разходката на Дявола“ (Devil’s Promenade), светещия призрак на Хорнет (Hornet Spook Light) и други имена, навяващи кошмарни асоциации.

dq

Лара Шипли и Антъни Долезал дебнат през нощта край шосе Е50, където обикновено се наблюдава аномалията. Едва след полунощ късметът им се усмихва и те се сдобиват с най-необикновената снимка в своя живот. Никой не може да даде смислено обяснение на светлината, струяща сред короните на дърветата.

Науката се отървава с хипотези за кълбовидни мълнии и спонтанно запалване на шистов газ, а скептиците смятат това за фарове на камион.

Истината е, че просто никой не знае. Призрачните кълба светлина се споменават през 1836 г., записани от индиански легенди, така че версията с фаровете отпада, коментира британския Дели Мейл. Най-романтична е легендата за нещастната любов на двама млади, чиито духове продължават да се търсят.

Легендите са едно, а при срещата с призрачната светлина, косите настръхват, разказват очевидци. В описанията им цветът на светлината варира от ослепително бяло през червено и синьо. Това дяволско творение е съвсем реално, твърдят местните и с това привличат все повече уфолози и любители на паранормалното да дойдат в Devil’s Promenade.

Източник:chudesa.net