Проф. Калин Янакиев е категоричен, че днес се разигра Студена гражданска война пред НС!

От ранните часове на днешния ден до момента, въпреки че депутатите вече си тръгнаха, пред сградата на НС има протестиращи студенти. 

Студентите направиха живи вериги, които бяха разкъсани от охраната.

Студентите се опитаха да съборят  огражданията пред НС, затова се получи едно безкрайно дърпане на металните огради междупротестиращите и студентите.

Студент беше бит от полицаите, а главата му беше сцепена в областта на слепоочието. Младежи лягаха на пътя, като по този начин искаха да попречат на колите на депутатите да напуснат района на  НС.wojna

Те бяха дърпани от униформените да станат и да се махнат. Тогава младите българи започнаха да влачат пейки, с които да направят собствени барикади.Полицаите ги разбиваха. Но има много възрастни граждани, които станаха свидетели как полицаитедърпат жестоко момичетата и се възмущават що за хора и родители са.

Естествено всичко това е заснето от камерите на различните медии и при необходимост може да се използва като нагледно доказателство.

Голям скандал се разрази днес и  в НС, докато се правеха опити да се намери заместник на напусналия депутат и зам.-председател на НС  Христо Бисеров.

Депутатите от ГЕРБ направиха една много сериозна демонстрация, след като показаха снимки на бити и окървавени студенти днес пред Парламента, затова поискаха оставката на кабинета Орешарски.

И в този момент има изключително сериозно протестантско присъствие в центъра на София. Скандирания, викове, звуци от свирки и възгласи с призиви за оставки.

Този път има насилие, упражнявано  от страна на полицията върху възрастните граждани, защото те се опитват да разбият блокадата пред НС.

Източник:chudesa.net