Решението внася глътка свеж въздух за българите

Едни от множеството такси, които нашенци трябва да плащат, отпадат от идния месец. Става дума за по-високите такси, които се начисляваха при преминаването на тежкотоварни автомобили през южната ни съседка Турция.

Сега съвместна българо-турска комисия ще подпише протокол, който е гаранция, че високите такси ще отпаднат и транспортният бранш у нас няма да бъде смазан с по-солени тарифи.

Добрата новина съобщи пред Българското национално радио транспортният министър Данаил Папазов. По думите му, най-вероятно е това да стане на 18 или 19 септември.taksi

Освен, че ще бъде облекчено положението на шофьорите на ТИР-ове, министър Папазов увери и, че ще бъде решен и проблемът на тираджиите с разрешителните за превоз.

Още до края на тази година броят им щял да нарасне с 400, като до началото на 2014 година щели да се увеличат до 1500.

Помолен за коментар относно отлагането на избора за директор на ДАИ, министър Данаил Папазов заяви, че забавянето се дължи на различията на неправителствените организации за това кой трябва да оглавява ведомството.

Решението се забавило, защото била необходима консенсусна фигура, която да има подкрепата и симпатиите на министерството, но и на гражданския сектор.

“До следващата седмица обаче, се надявам ДАИ вече да има нов началник”, каза Папазов.

Източник:razkritia.com