Можем да отдъхнем цели 12 дни

Макар за някои Коледните и Новогодишните празници да са твърде далеч, то други вече си правят планове как да удължат почивката си.

Оказва се, че покрай множеството почивни дни за тези празници, бихте могли да си изкарате 12-дневна почивка, при това ще ви се наложи да ползвате само три дни от платения си годишен отпуск.
Стотици чиновници вече си направиха тънката сметка и отрано започнаха да доказват, че поверието „По Коледа се случват чудеса” важи с пълна сила.koleda

Ако решите да си дадете дълга почивка по Коледа и разбира се работодателят ви го позволи, то ще ви се наложи да се разделите само с три дни от платения годишен отпуск, но за сметка на това ще отмаряте цели 12 дни – от 21 декември до 1 януари.
Вестник „Труд” посочва на страниците си, че ще ви се наложи да си пуснете отпуск за дните 23, 27 и 30 декември.

В голяма част от държавните институции вече се правят сметки за благосклонността на календара за задаващите се Коледни и Новогодишни празници.
Първите молби за отпуск за гореспоменатите дни вече са факт. Разбира се, това не е учудващо, тъй като ако отлагате за последния момент, рискувате да се разминете без дългоочакваната почивка, тъй като някой друг колега, който се е оказал по-предвидлив от вас, вече ви е изпреварил.

Източник:razkritia.com