Изкуството, спокойно може да бъде определено като един своеобразен начин, чрез който хората комуникират, както помежду си, така и с заобикалящият ги свят. У на, обаче, през последните години не се говори много за изкуство, което кара хората да си мислят, българското изкуство не се развива по никакъв начин. Противно на това схващане, българското изкуство не само е загинало, ами се развива, доста добре! Въпреки, че са малко или много недооценени, в родината ни, много съвременни български художници успяха да се превърнат в истински хит, на запад! За последните тридесет и няколко години, редица български творци, решиха да покажат таланта си и представят произведенията си на различни търгове на изкуство, извън България. Някои от тях, успяха да надминат дори собствените си очаквания, защото картините им се продадоха за изключително добри суми!

картина

Безспорно, рекорда в областта на живописта държи художника Светлин Русев. Неговата картина „Очакване” бе продадена през далечната 1990 година, за колосалната сума от 26,644 долара, по време на аукцион проведен в Лондон. Не особено популярна у нас, но високо ценена извън страната е художничката Султана Сурожон. Тя е продала не малко от творбите си, в различни страни, но рекорда и за най-скъпо продадена картина е за акварелното и произведение „Малки сестри”, което се продава на търг в Израел за завидните 18 хиляди долара.  В Израел, явно, родните, съвременни художници са на почит, защото отново там, само че през 2010 година, Бенчо Обрешков, продава творбата си „Селски пейзаж” за 16 хиляди долара. На абсолютно същият търг и за абсолютно същата сума е продадена и картина, в стил натюрморт, на Давид Перез, който, също е български художник. Освен тях, още много съвременни български творци са признати от целият свят, а произведенията им – високо ценени.

В България, безспорно, има много талантливи млади хора, които смайват с таланта и новаторството си, в художествената сфера. Красиви пейзажи, натюрморти и акварелни произведения, които наистина спират дъха, могат да бъдат намерени, дори в малките галерии, из цялата страна, нужно е само човек да се вгледа по-внимателно в красотата около себе си!

Ако искате да научите повече информация за картините и художнциите Моля посетете сайта ни за повече информация: http://platnata.com