Тайландският масаж – най-добрият начин за възстановяване на духа и тялото

Тайландският масаж безспорно е най-добрата техника за премахване на стреса и възстановяване на духа и тялото. При този тип масаж се прилага опреден натиск и разтягания в пръстите, ръцете, лактите и краката, за да се постигне лечебен ефект. Техниката е изключително ефективна, действа отпускащо на психиката и физиката, и има редица други полезни лечебни ефекти.

Тайландският масаж представлява уникална смесица от акупунктура, йога и Аюрведа, чието действие се отразява благотворно на тялото и на психиката ви. Техниката се различава от останалите популярни масажни процедури по това, че клиентът е облечен през цялото време, масажът се прави на твърда постелка на земята и не се използват масла. Крайният ефект е отпуснато и пълно с енергия тяло, и освободен от тревоги и стрес ум.

Тайландският масаж

Лечебните свойства на този вид масажна терапия са много силни, защото тя включва едни от най-добрите практики – Аюрведа, йога и акупресура. Така се гарантират отлични резултати, а тялото и психиката са напълно отпуснати и успокоени. Масажът успешно намалява стреса, нервността и тревожността, и има успокояващ ефект върху ума и емоциите.

Освен това, тайландският масаж подобрява кръвообращението и има стимулиращ ефект върху лимфната система. По този начин процедурата спомага за отделянето на натрупаните в тялото токсини. Подобрява се работата на имунната система, така че организмът е по-добре защитен от различни заболявания.

Тайландският масаж е страхотен начин да се преборите със стреса и преумората след дълъг и напрегнат работен ден или пък да облекчите ставни и мускулни болки вследствие на травми или скованост. Тялото ви ще стане по-гъвкаво, стресът ще бъде значително ограничен и ще изпитате физическо и психическо успокоение.

Комбинацията от отделните елементи на тайландския масаж предоставя отлични лечебни ефекти не само върху тялото, но и върху психиката. Ако масажът е извършен професионално от обучен специалист, веднага ще почувствате положителните му ефекти, които са изключително дълготрайни.