Технологиите се развиват изключително бързо и това се вижда в някои невероятни промени през последните няколко десетилетия. Възможно е да ви се струва, че много от уредите, които имаме у дома имат само незначителни подобрения с течение на времето, има безброй други, които на практика никой не би могъл да предвиди, че ще се появят съвсем скоро, сочи Istinskiistorii.com.

Събрали сме списък с някои от домакинските уреди, които използваме всеки ден и които не са съществували, когато сте били деца.

Смарт телевизори

Само преди няколко десетилетия телевизорите все още разполагаха с бутони. Те имаха антени. Днес имаме Smart TV, плоски екрани с интернет връзка, които ви позволяват да възпроизвеждате любимите си услуги за стрийминг, да слушате музика, да гледате музикални видеоклипове и още много други неща с едно натискане на бутон.

Bluetooth високоговорители

Преди 30 години, когато искахте да слушате песен, имахте две възможности: да седнете в една стая с касетофона си или да го изключите и преместите. Днес Bluetooth говорителите ни предоставиха лукса да оставим телефона си в спалнята и да слушаме Beyoncé под душа.

Индукционни печки

Въпреки че индукционното нагряване съществува от повече от столетие, то едва през 70-те години на миналия век се създава модел за домашна употреба, благодарение на Центъра за изследвания и развитие на Westinghouse Electric Corporation. Днес индукционните печки са навсякъде, като компаниите от Viking до LG произвеждат тези популярни уреди, които по-бързо готвят храна и без свързване на газ.