Това е абсурдно и абсолютно престъпление! И всички сме под ножа.

Същински шок и ужас предизвикаха у народа банковите институции, след поредния случай на ужилен от тях гражданин. При това по съвсем нова схема. Потърпевшата е Нина от Пещера, която била принудена да заплати на банка над 2700 лева за кредитна карта, която изобщо не е ползвала. За абсурдния случай алармира вестник “Марица”.

Не стига това, ами от банката решили да съдят жената за още 3600 лева, които тя трябвало да изтегли, за да погаси измисления си дълг.banka

Мъките на Нина започнали през 2005 година, когато банката любезно й предложила въпросната кредитна карта. Тя категорично отказала, защото не й била необходима, но не щеш ли, след няколко дни й я изпратили като специална пратка по куриер.

Нина изобщо не ползвала картата, а освен това нямала и сключен официален договор с банката, какъвто се изисква по закон. Въпреки това обаче, те успели да я оберат с над 2700 лева.

Първо тя получила съобщение, че дължи 40 лева по картата. Изплашила се от евентуални глоби и ги платила. След няколко месеца обаче се наложило да плаща още, този път 114 лева.

И така, стъпка по стъпка, от 2005 до 2010 година, ошашавената дама платила цели 2760 лева на банката. Въпросният кредит от 3260 лева изтеглила през същата тази година, като била принудена да внася по 95 лева месечно.

Източник:razkritia.com