lukanki

Нов начин да ни мамят с хранителни продукти разкри активен потребител. Българският консуматор вече си хапва луканка

и суджуци, гарнирани с иноземни бръмбари. Те имитирали месото – неговата червенина и вид. Чуждоземните насекоми се внасяли в България в готов за подправяне вид. Дори можели да се отглеждат и на родна почва, което лягало още по-евтино на търговците.

Те имитирали много успешно оцветяването и изгледа на родните колбаси. Този дестилат обаче бил изключително вреден за здравето ни.

Причинявал редица заболявания, включително и най-страшната болест, както на щитовидната жлеза, така и на бъбреците. Освен това влияели отрицателно на плода на бременните, можели да предизвикат аборт или редица малформации по-късно на новороденото.

Месопроизводителите обаче обилно тъпчели родните колбаси, луканки и суджуци с тези изсушени бръмбари.

Но никъде на опаковката не споменавали от какво са направени колбасите. А многобройните Е-та само демонстрирали, че всичко с произведения продукт е наред и не застрашава нашето здраве.

Тази шашма е много по-опасна от това, с което се тъпчат родните ни кренвирши. Слаганите в тях вещества от човки и нокти на пилета далеч не застрашава здравето ни, както екстракта от чуждоземните бръмбари.

Това пишат потребители в нета и призовават съответните органи да вземат спешни мерки срещу тази убийствена измама.

източник: razkritia.com