Помагалото подтиква деца от 6 клас да споделят итимните си фантазии помежду си

Поредната недомислица на правителството е на път да предизвика грандиозен скандал в образователния сектор. Учебно помагало, чиято цел уж е да образова децата по въпросите за сексуалното и репродуктивното здраве, всъщност си лъха на откровено порно. Нелепата ситуация се засилва от факта, че помагалото всъщност е предназначен за малки деца – от 5 до 8 клас и е одобрено от Министерството на образованието.azbuka

Притеснени родители на ученици алармират, че в “Азбука за теб и за мен” се съдържат сцени и описания, които не са подходящи за възрастта, на която са децата им. Цяла една тема е посветена на сексуалните фантазии. В предвиденото към нея занимани, деца от 6 клас трябва със затворени очи да си представят еротични ситуации, които после да споделят със съучениците си. Всичко това трябва да се обсъди групово като акцентите са какви точно са фантазиите, с кого са, къде и други.

В текстовете в помагалото пък се съдържат явно подстрекаване към проституция. В урока, странно озаглавен “Изясняване на ценности” е поместена “Приказката за момичето и корабния дърводелец”. В нея дърводелецът склонява да изпълни молбата на момичето само при условие, че то преспи с него. В друг “урок” се обсъждат въпросите за алтернативната сексуалност с примери като мъж, който крие от семейството си, че е хомосексуален, малолетна проститутка и мъж, който иска да смени пола си.

Възмутените родители вече са пуснали жалба до главния прокурор на републиката Сотир Цацаров заради неуместното помагало, предават от ПИК.

Източник:razkritia.com