В града все още е обявено бедствено положение, училищата са затворени

Снощният ураганен вятър в Габрово отне живота на 34-годишна жена. По данни на полицията, младата жена е отивала към колата си, когато върху нея е паднало скелето на намираща се в близост висока сграда. От удара жената е издъхнала на място, а полицията и следователите продължават огледите на мястото. Според първоначалната информация починалата е била семейна с малко дете.

17_273Невижданият вятър е пратил в болницата още десетина души с различни видове контузии и наранявания. Няколко трафопоста са били разрушени, което доведе до прекъсване на електроснабдяването в целия град снощи. Към момента се работи по оправянето им, а половин Габрово все още е без ток.

Ураганният вятър е причинил и срутването на билбордове и постройки, много сгради са със счупени прозорци и изкъртени мазилки, а в парковете и по някои от улиците има дървета, изтръгнати направо с корена.

Кметът на Габрово Таня Христова обяви бедствено положение, а днешният 15 март е неучебен и неприсъствен ден за учениците. Днес вече обстановката малко по малко се нормализира, вятърът е утихнал, а пътищата са разчистени и проходими.

Източник: razkritia.com