Деси Николова се моли на Йовчев да не действа първосигнално с уволнение на добронамерения полицай.

Уволняват младия полицай, плакал заедно с Деси Николова на протеста. Този слух взриви Фейсбук и протестиращите, видя Razkritia.com. Мълвата дойде от социалната мрежа, където Деси отправи апел към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев да не уволнява служителя на реда.

„Г-н Йовчев, ако четете това:
Бъдете разумен поне този път и не уволнявайте младия полицай от снимката. Той не е направил нищо неправилно. И точно обратното – Той беше човекът, който изми арогантните и непоносимо груби действия на вашите служители. Той беше човекът, който изми вашите нелепи заповеди от очите на народа. Той беше човекът, който изчисти името на агресивната полиция.
Той беше човекът, който даде пример на всички ни, че не трябва да се страхуваме от мнението си. Той беше човекът. Не аз.“desi

Това написа на стената си във Фейсбук Деси Николова и за пореден път трогна всички със силните си думи. Не става ясно кой точно е пуснал слуха, че има вероятност полицаят да бъде отстранен и с какви мотиви би било уволнението му.

Постът на Деси обаче предизвика бурни и гневни коментари и още по-силно обедини протестиращите срещу властта.

Всъщност самата Деси Николова уточни, че няма представа дали има опасност от уволнение на просълзения полицай. „Просто давам правилната точка, от която трябва да погледне нещата. А не да реагира първосигнално с уволнение. За всеки случай“, пише момичето на протеста.

Припомняме, че снимката, на която е хванала полицай за раменете и плаче, стана хит в мрежата. Деси Николова дори написа стихотворение, вдъхновено от трогателния момент.

Източник:razkritia.com