Стената, от която падна актьорът, е много по-висока от одобрения проект.

Некадърни строители или безскрупулни предприемачи са довели до смъртта на Чочо Попйорданов. Това стана ясно след проверка, извършена от експерти на общинската дирекция по строителен контрол и ДНСК. Те са били на мястото, където се случи фаталния инцидент, за да проучат в детайли всички документи, както изпълнението на проекта.

Именно след проверката стана ясно, че според документите, стената, от която падна Чочо, е трябвало да бъде висока не повече от 1,5 метра.

4o4o 1

Вместо това тя е издигната на над 2 метра височина. Специалисти са категорични, че ако предписаното по проекта е било изпълнено съвестно, падането на актьора нямаше да бъде фатално и той днес щеше да е жив.

Въпреки, че частният парцел на Боянските гробища, където намери смъртта си Чочо, е бил построен още през 2010, до момента не е била наложена санкция заради несъответствието. Не е ясно и дали към момента на приемането на обекта стената е отговаряла на проекта и впоследствие е била надстроена, или още от самото начало се е разминавала с разрешеното. Екесперти са категорични, че при сегашната височина, собственикът е длъжен да постави обезопасителен парапет, научиха от Новини БГ.

Още утре от Столична община ще говорят със собствениците на частното гробище, за да им връчат акт за установеното нарушение. Глобата, която могат да отнесат е в размер от 5 000 до 20 000 лева.

Източник:razkritia.com