Малкото русокосо ангелче, четиригодишната Мария е била принуждавана по унизителен начин да играе кючеци срещу пари

Потресаващи кадри изтекоха в световните медии. На тях ясно се вижда как малкото русокосо ангелче, четиригодишната Мария е била принуждавана по унизителен начин да играе кючеци срещу пари в Гърция. Властите са категорични, че става въпрос за експлоатация на детето, пише БЛИЦ.

На първото видео се вижда как Мария е на около годинка и половина. Тя е карана от мургавата жена до нея да се кълчи. По някое време тя го грабва за ръчичката, докато то се опитва да се измъкне, и го бута отново в двора, за да продължи да танцува. Момиченцето е облечено в розови дрешки и смуче биберон, но явно не му се нрави забавлението, което са му отредили възрастните.mariq

На този клип косичката на Мария е по-тъмна на цвят, в сравнение със снимките, публикувани при освобождаването й от катуна. Вероятно косата й е била боядисвана от похитителите й.

Малкото русокосо ангелче Мария бе открито в сряда в цигански катун в Централна Гърция, след като съмнения възникнали в полицаите, които видели неестествения бял цвят на кожата и русите коси на момиченцето, на фона на мургавите и чернокоси роми. Направен е ДНК-анализ на детето, с който е установено, че тя не е дете на семейството, което се представя за нейни родители.

Във второто видео, внучката на лидера на циганския катун, 21-годишната Мария Димитриу, заявява, че майката на Мария я е изпратила при тях, защото детето обичало да танцува. Никой не се е отнасял зле с момичето, заявява Димитриу. Но в действителност, когато я прибират от катуна, органите на властта са попаднали на едно „мръсно и ужасено” дете.

Малкото русокосо ангелче сега е настанено в организация, където играе с останалите деца. По думите на Панайотис Пардалис, говорител на „Усмивка на детето”, сега Мария е спокойна.

По последна информация, Мария е била изписана от болницата, където по анализ на зъбките й да се определи възрастта на детето. Всички доказателства до момента сочат, че Мария е жертва на трафик на хора.

Източник:chudesa.net