Рязко застудяване се очаква до края на седмицата. Минималните температури ще паднат до 0 градуса в събота, според прогнозата на НИМХ-БАН.

До неделя максималните ще са между 12 и 17 градуса.

Жълт код заради проливни дъждове е обявен днес в 7-те области в Североизточна България Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Търговище и Русе. Очаква се там да паднат около 30 л/кв. м. за денонощието.

Днес топло ще остане в Южна България (20-25 градуса), но със засилването на вятъра от север-североизток ще застудее. Денят ще е облачен, а в Северна България ще вали дъжд. Там дневните температури ще са между 10 и 15 градуса. В нощта срещу вторник ще вали в цялата страна.  Максималните температури в София ще са 18°-19°.tud

Над планините ще бъде предимно облачно, по билата – и мъгливо. Вятърът ще е от юг-югозапад, в по-високата част – от запад, силен, по откритото – до бурен. Максимална температура на 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, по-интензивни по северното крайбрежие. Източният вятър ще се усилва в следобедните часове. Температурите през деня ще са между 14 и 17 градуса.

Във вторник, сряда и четвъртък ще вали дъжд. Във вторник температурите ще са между 12 и 14 градуса. В сряда – от 7 до 13. В четвъртък живакът ще сочи 4 до 13 градуса, а в петък минималните температури ще стигнат 2 над нулата. В събота времето ще е слънчево и студено – минималните температури ще паднат до 0 градуса, а максималните – 15. В неделя ще започне подобрение на времето – живакът ще сочи 3 до 17 градуса.

Източник:offnews.bg