Колата – любимата на всички газирана напитка, сладко изкушение, глътка прохлада в летните жеги, източник на енергия в напрегнатото ежедневие, идеалната добавка към сочния бургер, препарат за почистване на тоалетни. Как ви се струва, а? Колата има още много изненадващи приложения. Прочете кои са те и се сетете за тях следващия път, когато соите пред щанда с газирани напитки в супермаркета.

Почиства замръзналите стъкла на колите

Едно кенче кола решава проблема със стърженето на заледеното предkolaно стъкло.

Успокоява болката при опарване от медузи

Спомняте ли си онзи епизод на „Приятели“, в който Моника имаше неприятно преживяване с медуза, а след това може би още по-неприятно преживяване с урина. Е, тази телесна течност далеч не е единственият лек при злополучен допир с морския обитател.

Почиства прозорци

Залейте прозорците си с кола и след това ги избършете с влажна кърпа. Ще светнат така, сякаш са чистени с професионален препарат. Със същия успех можете да почистите и фаянса в банята.

Бори се с паразитите по растенията

Ако всяка пролет реколтата ви бива нападната от безпощадно нашествие на паразити, отново може да се обърнете за помощ към добрата стара кола. Поставете малки съдчета с течността в цялата градина. Захарта в течността ще привлече вредителите, а киселините ще ги убият.

Премахва неприятната миризма

Жена ви най-вероятно не ви пуска вкъщи след редовния риболовен уикенд заради нетърпимата смрад, носещата се от дрехите ви, толкова упорита, че дори след три изпирания облъчва целия ви дом. Ето и изход от ситуацията. Не, не си търсете друга жена, която да проявява повече търпение в грижата за риболовните одежди. Просто прибавете малко кола към мръсното пране, а пералнята ще свърши останалата работа.

Накъдря косата

Оставете едно кенче кола отворено за една нощ. На следващата сутрин го изсипете върху косата си. Изчакайте няколко минути и намачкайте гривата.

Облекчава лапичките на домашния любимец

Лапичките на кучето ви се износват много бързо, а това причинява доста болка на любимото животинче. Подарете му възстановяваща спа процедура Поставете лапичките на любимеца в кола за двайсет минути и крачетата му ще бъдат облекчени и напълно излекувани.

Ако смятате, че не е нормално да консумирате напитка, която се спрява също толкова добре  премахване замърсяванията в банята, колкото и с утоляван на жаждата, откажете колата. Ако все още не сте убедени в съмнителните качества на тази напитка, изгледайте това видео, демонстриращо разрушителното влияние на колата върху черупка от яйце. Както и авторите на клипа припомнят, черупката на яйцето е изградена от фосфор, калций, натрий и други елементи, присъстващи и в човешкото тяло. Вижте обаче какво им се случва за една година.

Източник:sportuvai.bg