8-месечено бебе остана сираче!

20-годишна жена бе обявена за вещица и изгорена жива, гръмнаха световните медии. Чудовищното деяние било извършено на 6 февруари в един от най-големите градове на островната държава Папуа-Нова Гвинея – Маунт Хаген, пише „30 думи.еu”. По думите на местните, младата жена се занимавала с магии. Наскоро съседи на „вещицата” Кепари Лениату се оплакали, че тя е погубила детето им. Момчето починало мистериозно, а родителите били категорични, че причината е била черна магия, направена от младата жена.Ден след ден слуховете за деянията на

„вещицата” се разнасяли от уста на уста, докато в един момент местните не решили да вземат нещата в свои ръце. Разярената тълпа отвлякла 20-годишната жертва и последвала серия от разпити. Първоначално се опитвали да изтръгнат самопризнанията й, горейки тялото й с въглени и нагорещено желязо. Кепари Лениату обаче така и не признала, че е вещица, затова и била изгорена жива на градския площад пред тълпа от хора.

burn
На мястото пристигнали и служители на полицията и медицински екип. За съжаление обаче никой не бил в състояние да помогне на младата жена. Органите на реда са категорични, че много скоро виновниците ще получат своето наказание. Убитата „вещица” живяла в провинцията Енга със съпруга и 8-месечната си дъщеря.

Източник:chudesa.net