Педофилски скандал разтресе дома за сираци „Рада Киркович“ в Пловдив. Държавната агенция за закрила на детето започва проверка след сигнал за воайорство на възпитател. 63-годишният преподавател е обвинен, че е наблюдавал непълнолетни 14-15 годишни момичета от дома как се къпят голи под душа. Според друг сигнал възпитателят поддържал интимни отношения с 19-годишна възпитаничка в сиропиталището, съобщи Нова телевизия.

Сигналът е подаден в общината от председателя на Националното движение на сираците Слави Михайлов. Ресорният заместник-кмет веднага уведомил институциите. Оказало се, че в Агенцията за закрила на детето знаят за случая с Трифонов. Преди два месеца пет непълнолетни момичета в дома в разговор със социални работници споделили за проблема. Властите обаче не реагирали, защото нямали задължително предписание да освободят или да накажат дисциплинарно възпитателя.rada kirkovi4

По-късно пред друга учителка момичетата обяснили, че го направили, защото не харесвали Трифонов. Ето защо Стоянка Славова се съмнява, че колегата й е вършил подобни неща. Понякога момичетата се застоявали в банята, правели си вани и се налагало намеса от страна на възпитателите, но колежката смята, че е оклеветен.

19-годишната, за която се носят слухове, че има връзка с въпросният учител, отрича. Тя каза, че ще съди автора на този сигнал. „Той видя потенциал в мен, грижи се повече, останалото не е вярно“, твърди момичето.

Източник:24chasa.bg