Тази година лятното време е доста странно!

Дали ние привикнахме към прекалено големите горещини през изминалите години, а температурите, на които се радваме сега ни се струват доста ниски?

Или просто лятото на 2013 г. ни връща към летата,  които нашите родители, баби и дядовци си спомнят от преди 20 и повече години назад в историята?

Ако някой е започнал да се отчайва, че времето е прекалено студено, да не се тревожи повече!  Синоптиците обещават горещини.

До края на тази седмица дневните температури няма да надхвърлят 35 градуса по Целзий. От петък след обяд и през почивните дни температурите ще паднат до и под 30 градуса, но без валежи.bg

От началото на следващата седмица, която поставя края на месец юли и дава началото на август, горещините ще се върнат обратно.

Най-силно слънце ще пече отново в Южна България. В планинските райони и по Черноморието високите температури ще бъдат поносими, благодарение полъха на морския вятър и  от прохладата на горите.

Хората, които страдат от високо кръвно и сърдечни проблеми да не излизат  в най-горещите часове през деня. Задължително да носят шапки на главата и шише с вода.

Източник:chudesa.net